Dapperheidsoorkondes voor Kim van de Loo en Emiel de Vries

Foto: Gemeente Amersfoort

Maandagmiddag 15 november reikte burgemeester Lucas Bolsius een oorkonde van Dapperheid uit aan Kim van de Loo en Emiel de Vries. Zij ontvingen deze oorkonde voor een levensreddend optreden van een hardloper op 9 augustus aan de Lageweg in Amersfoort. Naast de dapperheidsoorkonde reikte de burgemeester hen ook een speldje uit van het wapen van de stad.

Op die bewuste dag kreeg de heer Jaarsma tijdens het hardlopen een hartstilstand als gevolg van een hartinfarct. Kim van de Loo, haar man en twee kleine kinderen troffen hem liggend op de stoep aan. Kim twijfelde geen moment en startte direct met reanimatie, terwijl haar man 112 belde.

Na enkele minuten kwam Emiel de Vries in zijn veegwagen langs en nam hij de reanimatie van Kim over. Na circa 7 minuten was de politie ter plaatse en heeft met een AED het hartritme weer op gang gekregen. De heer Jaarsma werd vervolgens met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

“Een terechte waardering voor het dappere en snelle optreden van Kim van de Loo en Emiel de Vries. Het is aan hen te danken, dat de heer Jaarsma het voorval heeft overleefd. Gelukkig is hij inmiddels weer redelijk hersteld. Fijn dat we de beide redders in aanwezigheid van de heer Jaarsma gistermiddag in het zonnetje konden zetten”.

Met het uitreiken van de Oorkondes van Dapperheid drukt het college van B&W haar waardering uit voor de inzet van Kim en Emiel.

Bron: gemeente Amersfoort