Blijk van Waardering voor mantelzorgers

Foto: Shutterstock

Met de Blijk van Waardering bedankt Amersfoort mantelzorgers voor hun inzet. De Blijk van Waardering is een bedrag van 125 euro, als steuntje in de rug voor het mooie en soms zware werk van mantelzorgers. De Blijk van Waardering kan vanaf 12 november 2021 weer worden aangevraagd.

De Blijk van Waardering is bedoeld voor mensen die afgelopen jaar minimaal acht uur per week en langer dan drie maanden onbetaald en in de eigen tijd zorg hebben verleend aan een familielid, buur, vriend of iemand anders in Amersfoort.

Wethouder Menno Tigelaar (Zorg): “De steun die mantelzorgers hun naasten geven, is onmisbaar. De gemeente wil de waardering daarvoor graag laten merken, en dat doen we met de Blijk van Waardering. Er is daarnaast meer ondersteuning voor mantelzorgers, in veel gevallen via Indebuurt033. Mantelzorgen kan soms zwaar zijn en ik hoop daarom dat veel mensen van de beschikbare ondersteuning gebruikmaken.”

Aanvragen

Vanaf 12 november 2021 tot en met 1 maart 2022, kunnen mensen de Blijk van Waardering aanvragen. Mensen die zorg ontvangen kunnen dit voor hun mantelzorger aanvragen. Ook mantelzorgers zelf kunnen de Blijk van Waardering aanvragen. Mensen die hulp nodig hebben bij de aanvraag van de Blijk van Waardering, kunnen terecht bij de informatiewinkels van Indebuurt033.

Gemeente Amersfoort stelt de Blijk van Waardering beschikbaar voor 2960 aanvragers, op volgorde van binnenkomst van de aanvraag. De aanvraagperiode sluit zodra het maximaal aantal aanvragen is bereikt. Een mantelzorger kan het geldbedrag één keer ontvangen. Uiterlijk 1 mei 2022 wordt de 125 euro uitbetaald.

Aanvragen kan hier.

Bron: Gemeente Amersfoort