Sinterklaas toert door Amersfoort!

Foto: Gemeente Amersfoort

Sinterklaas komt naar Nederland en maakt op zaterdag 13 november een vrolijke rijtoer door Amersfoort. Misschien ook wel bij u in de buurt? De goedheiligman en de pieten rijden tussen 14.00 en 17.00 uur in een open wagen door of langs de wijken Koppel, Kruiskamp, Schothorst, Liendert, Randenbroek, Vermeerkwartier, Leusderkwartier, de Berg, Soesterkwartier en het Stadshart. Langs de kant kunnen kinderen, ouders en grootouders het gezelschap onthalen.

Sinterklaas rijdt in een open voertuig met zijn gevolg meestal stapvoets, afhankelijk of er veel mensen langs de kant staan. Hij is vergezeld door muziek, pieten en strooigoed. De route en stoet krijgen de komende dagen een precieze vorm. De rijtoer is breed opgezet zodat iedereen de ruimte heeft en zich aan coronaregels kan houden.

Kom te voet of met de fiets naar een plek waar hij langs komt. Meer praktische informatie volgt de komende dagen.

Alternatief

Op 5 november besloot het Sint Nicolaas Comité om de geplande aankomst van Sinterklaas in de Eemhaven te annuleren. Zij gaven aan het niet verantwoord te vinden om een evenement zonder QR code te organiseren.

Burgemeester Lucas Bolsius: “Wij vinden dit heel jammer maar respecteren uiteraard het besluit van het comité. Ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk Amersfoortse kinderen Sinterklaas en zijn Pieten kunnen onthalen. Daarom hebben wij als gemeente besloten een alternatief voor dit onthaal van Sinterklaas te organiseren, als aanvulling op de activiteiten in Vathorst. De keuze is hierbij gevallen op een rijtoer door de stad. Uiteraard met veel doorloop omdat het nu niet verstandig is om lang met een grote groep mensen op 1 plek te staan. We zijn inmiddels begonnen met organiseren en het onthaal krijgt de komende dagen vorm. Wij mogen gelukkig een beroep doen op het voorwerk dat het comité heeft gedaan en pakken de organisatie verder over.”

Informatie

De komende dagen krijgt de rijtoer verder precies vorm. Meer informatie over het evenement is de komende dagen op www.amersfoort.nl/sinterklaas te vinden. Ook zullen antwoorden op veel gestelde vragen worden toegevoegd. Kijkt u bij het plannen van uw bezoek op deze website voor de laatste updates? Vragen kunt u telefonisch stellen bij de gemeente, telefoonnummer 14033 of [email protected].

Coronaregels

De route is speciaal gemaakt om veilig en gezellig de Sint te onthalen, zonder dat een QR code nodig is. Uiteraard gelden bij het evenement de coronaregels zoals vastgesteld door de Rijksoverheid. Geef elkaar dus de ruimte.

Uiteraard is deze rijtoer onder voorbehoud van eventuele nieuwe of extra coronamaatregelen.

Andere activiteiten

Activiteiten rondom Sinterklaas zijn de komende tijd op meerdere plekken in de stad te vieren. Deze worden door hun eigen organiserende comités georganiseerd. Op 20 november komt Sinterklaas bijvoorbeeld naar Vathorst. Ook gaan kleinere activiteiten van SNC gewoon door. In Hooglanderveen is een leuke kleurplatenactie.

Bron: gemeente Amersfoort