Amersfoort vangt tijdelijk 50 extra vluchtelingen op

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Amersfoort biedt de komende weken crisisnoodopvang aan 50 vluchtelingen. De groep komt naar verwachting vandaag over van het asielzoekerscentrum (AZC) in Ter Apel.

De eerste nacht of nachten worden de 50 mensen ondergebracht in een hotel. Ondertussen wordt in overleg met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) een tijdelijke locatie voor een langere periode gezocht, waar de groep begin komende week naartoe kan. Zodra deze locatie gevonden is, worden de omwonenden geïnformeerd.

Burgemeester Lucas Bolsius: “In 2015 heeft Amersfoort, met hulp van veel Amersfoorters, laten zien klaar te staan voor het bieden van opvang, als dit van ons gevraagd wordt. We zullen nu opnieuw samen zorgen voor een gastvrije ontvangst van mensen die op de vlucht zijn.”

Het kabinet riep provincies afgelopen week op elk 100 vluchtelingen extra op te vangen, omdat in het aanmeldcentrum in Ter Apel meer mensen verblijven dan waar het op berekend is. Daardoor is in het overvolle AZC een schrijnende situatie ontstaan. Gemeenten Amersfoort en Utrecht hebben aangeboden elk voor 50 tijdelijke opvangplekken te zorgen.

Bron: gemeente Amersfoort