Warm wonen met een betaalbare energierekening

Foto: Gemeente Amersfoort

De snel oplopende gasprijzen zijn voor veel huishoudens reden om zich te oriënteren op energiebesparende maatregelen of aardgasvrij wonen. Dit kan tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 30 oktober en 6 november.

Enthousiaste huiseigenaren in Amersfoort stellen hun huis open om uitleg te geven over bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp of aardgasvrij wonen. Bezoekers kunnen zich inschrijven via www.duurzamehuizenroute.nl.

Inschrijven voor een duurzaam bezoek

Er zijn tal van mogelijkheden om een huis te verduurzamen. Zo kun je al klein beginnen met ledlampen, een slimme thermostaat en tochtstrips. Of je pakt het groter aan door goed te isoleren, een warmtepomp aan te schaffen en vloerverwarming aan te leggen. Huizen met uiteenlopende duurzame maatregelen doen dit jaar mee met de Duurzame Huizen Route. Bezoekers kunnen zich via de website inschrijven bij één of meer van de honderden duurzame huizen in Nederland. Per woning zijn er een maximaal aantal plekken beschikbaar, verdeeld over zaterdag 30 oktober en 6 november.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, provincie Friesland,, Drenthe, Gelderland, Zuid-Holland en Zeeland, en 145 gemeenten. Zij moedigen inwoners aan om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen.

Eigen huis aanmelden?

Wie zelf stappen heeft gezet om zijn of haar huis te verduurzamen, kan zijn woning als voorbeeld aanmelden voor de Duurzame Huizen Route 2021 via duurzamehuizenroute.nl/aanmelden.

Bron: gemeente Amersfoort