Burgemeester Lucas Bolsius stelt zich beschikbaar voor derde termijn

Foto:

Burgemeester Lucas Bolsius heeft vandaag, vrijdag 15 oktober 2021, in een brief aan de gemeenteraad aangekondigd dat hij zich beschikbaar stelt voor een derde ambtstermijn als burgemeester van Amersfoort. Dit heeft hij de commissaris van de Koning Hans Oosters op 13 oktober 2021 laten weten.

In de brief motiveert Bolsius zijn redenen die te maken hebben met zijn goede band met veel inwoners, bedrijven, organisaties en netwerken in de stad, Hoogland en Hooglanderveen én de goede relaties die zijn opgebouwd in de regio en op provinciaal en landelijk niveau. Graag zet hij zijn enorme netwerk en alle ervaring in voor een derde termijn. Amersfoort en de regio hebben een aantal grote opgaven op hun bord liggen. Bijvoorbeeld als het gaat om het verdelen van de schaarse ruimte in relatie tot die opgaven.

Lucas Bolsius: “Juist in de Corona-periode heb ik ervaren hoe waardevol al die mooie en goede relaties met al die mensen en partijen zijn. In die periode is het ons samen als college, gemeenteraad en inwoners, bedrijven en organisaties uit de stad steeds weer gelukt antwoord te vinden op vraagstukken die we anderhalf jaar geleden nog niet kenden. Ik voel bij mezelf de energie om hiermee door te gaan, om samen met al die partijen te blijven werken aan een stad en dorpen waarin de menselijke maat centraal staat en iedereen meetelt en zich thuis voelt.”

Bron: gemeente Amersfoort

Cookieinstellingen