Paralympische zwemmers ontvangen Amersfoortse onderscheiding

Foto: Gemeente Amersfoort

Zes paralympische, Amersfoortse zwemmers hebben een gemeentelijke onderscheiding gekregen van de stad: Bas Takken, Liesette Bruinsma, Thomas van Wanrooij, Rogier Dorsman, Lisa Kruger en Chantalle Zijderveld. Drie van hen ontvingen de Jongerenonderscheiding, de anderen de Sint-Jorispenning.

De feestelijke huldiging van de paralympische zwemmers was donderdagavond 14 oktober op het buitenterrein van Amerena. Amersfoort – voorheen het Sportfondsenbad en nu zwembad Amerena – is al jarenlang de thuisbasis van het paralympische zwemteam van de KNZB. De meeste sporters hiervan wonen ook in Amersfoort.

Terechte waardering

Burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Van der Linde reikten de Amersfoortse onderscheidingen uit. Bolsius: “In Tokio zijn geweldige prestaties geleverd door het hele team para-zwemmers. Wij zijn er trots op dat ze ondanks de geldende coronamaatregelen in Amersfoort konden doortrainen. Zij kwamen met maar liefst zeventien medailles naar huis. Vandaag zetten we alle para-zwemmers in het zonnetje en krijgen zes van deze toppers een terechte waardering!”

Jongerenonderscheiding

De Jongerenonderscheiding van de stad Amersfoort is uitgereikt aan:

  • Bas Takken (brons voor de 200 meter wisselslag SM10 + zilver voor de 400 meter vrije slag S10);
  • Liesette Bruinsma (zilver voor de 100 meter vrije slag S11 + zilver voor de 400 meter vrije slag);
  • Thomas van Wanrooij (brons voor de 200 meter wisselslag SM13).

Sint-Jorispenning

De Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort is uitgereikt aan:

  • Rogier Dorsman (goud voor de 100 meter schoolslag SB11, goud voor de 200 meter wisselslag SM11 + goud voor de 400 meter vrije slag);
  • Lisa Kruger (zilver voor de 100 meter schoolslag SB9, brons voor de 100 meter vrije slag S10, brons voor de 100 meter rugslag S10 + brons voor de 200 meter wisselslag; in 2016 behaalde zij al een gouden medaille voor de 100 meter schoolslag sb9;
  • Chantalle Zijderveld (goud voor de 200 meter wisselslag SM10, goud voor de 100 meter schoolslag SB9, zilver voor de 100 meter vrij S10, zilver voor de 50 meter vrij S10 + brons voor de 100 meter vlinderslag SM10.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen