Amersfoort week lang middelpunt van onderwijs in Nederland

Foto: Mike van Schoonderwalt / Shutterstock.com

Vanaf maandag 4 oktober is Amersfoort een week lang de thuisbasis van de Nationale Onderwijsweek. Tal van interessante en leuke activiteiten vinden dan plaats voor iedereen die werkzaam is in, of betrokken bij het onderwijs in Nederland. Voor Amersfoort een mooie gelegenheid om te laten zien waarom de stad de titel Nationale Onderwijsstad 2021/2022 verdient heeft.

Deze titel wordt ieder jaar aan een stad toegewezen door de Stichting Nationale Onderwijsweek. Amersfoort kreeg de titel al in 2020, maar vanwege de toen geldende coronamaatregelen is besloten de Onderwijsweek een jaar uit te stellen.

Goede samenwerking

De reden dat Amersfoort de titel van Nationale Onderwijsstad mag dragen is de goede samenwerking in de stad. Organisaties die betrokken zijn bij de jeugd, werken intensief samen en weten elkaar steeds beter te vinden. Zoals het welzijnswerk, de wijkteams, jeugdartsen, bibliotheek, SRO, Scholen in de Kunst en de gemeente.

Gelijke kansen

Tijdens de Nationale Onderwijsweek zijn er meer dan 70 on- en offline activiteiten. Iedere dag heeft een eigen thema zoals ‘ruimte voor talent’ en ‘onderwijs en arbeidsmarkt’. De maandag staat in het teken van gelijke kansen voor ieder kind. Een onderwerp waar in Amersfoort de komende jaren veel aandacht voor is. Want het moet niet uitmaken waar je wieg staat, of wat het inkomen of opleidingsniveau van je ouders is. Op de woensdag wordt de Nationale Onderwijstalenten prijs uitgereikt door demissionair minister Arie Slob.

Amersfoort Onderwijsstad

Amersfoort mag de titel Nationale Onderwijsstad nog het hele schooljaar dragen. Meer informatie over Amersfoort Onderwijsstad en de Nationale Onderwijsstad is te vinden op www.amersfoortonderwijsstad.nl. Een impressie van de Nationale Onderwijsweek is dagelijks te zien op LinkedIn, waar reporters van het MBO onderwijs in de stad, verslag doen van de week.

Bron: gemeente Amersfoort