Gratis hulp bij energiebesparen

Foto: Gemeente Amersfoort

Gemeente Amersfoort biedt, samen met de woningcorporaties, hulp aan inwoners om thuis op een makkelijke manier energie te besparen. De gratis ondersteuning loopt tot de zomer 2022 en is mede mogelijk dankzij een subsidie van het Rijk.

Voor inwoners zijn er verschillende opties: meedoen met gratis energieadvies aan huis of voor 50 euro besteden op een webshop. Daarnaast kan iedereen meedoen met de online Liveshow van Green Make Over, met praktische tips en voor iedere deelnemer een cadeau. Later dit jaar start voor woningeigenaren nog een gezamenlijke inkoopactie voor isolerende maatregelen.

Op www.amersfoortduurzaam.nl/energie kunnen inwoners zich aanmelden.

Wethouder Janssen: “ Met deze praktische vorm van ondersteuning helpen we inwoners concreet op weg met energie besparen. Door mee te doen kunnen Amersfoorters op een makkelijk manier zo’n 100 tot 150 euro per jaar op hun energierekening besparen. Dus winst voor het milieu en voor je eigen portemonnee. Bij de eerste proef deze zomer deed bijna de helft van het aantal aangeschreven bewoners voor energieadvies mee. Daar ben ik echt blij mee. ”

Gratis energieadvies of een ‘voucher’ van 50 euro voor de webshop

Huurders en woningeigenaren kunnen gebruik maken van een gratis energieadvies aan huis, aangevuld met concrete producten naar keus zoals een ledlamp, tochtstrip of radiatorfolie. Voor woningeigenaren is er ook praktisch advies voor een volgende stap, denk aan zonnepanelen of isolatie. Of inwoners maken gebruik van de 50 euro die ze kunnen besteden op een webshop met allerlei energie besparende producten.

Online Liveshow met Green Make Over

Op 30 september organiseert de gemeente samen met het programma de Green Make Over een online Liveshow. Met tips en korte filmpjes waarmee iedereen zelf direct aan de slag kan en al direct winst kan pakken op zijn energierekening. Iedereen die meedoet ontvangt een toepasselijk cadeau. En daarnaast is er voor de winnaars van de Quiz en de beste vraag die is ingestuurd, een warmtepaneel met afbeelding naar keuze.

In dit najaar start de gemeente ook met een collectieve inkoopactie. Voor woningeigenaren die hun huis willen isoleren biedt dit een goede kans voor een goede prijs/ kwaliteit. Deelnemers worden via Duurzaam Bouwloket ontzorgd en begeleid.

Op www.amersfoortduurzaam.nl/energie staat het totale overzicht en kan iedereen zich direct aanmelden.

Bron: gemeente Amersfoort

Cookieinstellingen