FC Utrecht, gemeente Amersfoort en SRO intensiveren samenwerking

Foto: Gemeente Amersfoort

FC Utrecht, de gemeente Amersfoort en SRO versterken de bestaande band en gaan meer samenwerken op maatschappelijk vlag. Komend jaar bundelen zij de krachten om een gezonde leefstijl bij de jeugd te bevorderen en eenzaamheid onder senioren tegen te gaan.

Op 10 september bekrachtigden Financieel- en Operationeel Directeur van FC Utrecht Edo Keuning, wethouder Van der Linde en SRO-directeur Marjon van Vilsteren dit met een handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

FC Utrecht en de gemeente Amersfoort werken al meerdere jaren samen. Zo gaan er jaarlijks senioren uit Amersfoort naar het kerstdiner in Stadion Galgenwaard. Afgelopen jaar zijn er, met behulp van lokale cateraars, kerstdiners bezorgd bij senioren in Amersfoort en vond een inzamelingsactie voor de voedsel-, kleding- en speelgoedbank plaats.

SRO is met hun buurtsportcoaches verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoer van de hernieuwde samenwerking. Komend jaar ligt de nadruk op het creëren van een zo vitaal, gezond en fit mogelijke wijk en op het inspireren en enthousiasmeren van kinderen en jongeren in de wijk Kruiskamp/Koppel. De buurtsportcoaches begeleiden en motiveren jongeren in de wijk om zelfstandig activiteiten te begeleiden en hun eigen community te vormen, waarbij bewegen centraal staat.

Bron: gemeente Amersfoort

Cookieinstellingen