Reageer op conceptkaders herontwikkeling Amsterdamseweg 122

Foto: Gemeente Amersfoort

Eigenaar Rovase wil de bestaande locatie aan de Amsterdamseweg 122 slopen en vervangen door een appartementencomplex. Op de begane grond is ruimte voor commerciële functies. Onder het gebouw komt een parkeergarage. Betrokkenen kunnen tot 26 september reageren op de conceptkaders.

Het gebied rondom de Amsterdamseweg verandert geleidelijk van industriegebied naar een aantrekkelijk gebied om te wonen en te werken. Rovase wil met deze herontwikkeling een bijdrage leveren aan die transformatie. Het project bevindt zich in de verkenningsfase. Na de eerste gesprekken met belanghebbenden heeft de gemeente, in overleg met de initiatiefnemer, conceptkaders opgesteld over de inhoud en het proces van de herontwikkeling. De gemeente legt deze conceptkaders nu eerst voor aan belanghebbenden, daarna ter vaststelling aan de raad.

Reageren

Alle betrokkenen krijgen daarom tot 26 september 2021 de gelegenheid om te reageren op de conceptkaders. Reageren kan door een e-mail te sturen naar [email protected] Een brief sturen mag ook: Gemeente Amersfoort, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort, onder vermelding van ‘herontwikkeling Amsterdamseweg 122’.

Inloopspreekuur

Op 21 september 2021 tussen 16.00 uur en 18.00 uur aanstaande organiseert de gemeente samen met de eigenaar en de architect een inloopspreekuur. Hier kunnen mensen vragen stellen. Vanwege de coronamaatregelen is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dat kan door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen met 033 469 5284. Aanmelden voor het inloopspreekuur kan tot en met 17 september 2021.

Projectpagina

Meer informatie over bijvoorbeeld het vervolgproces en de planning is te vinden op de projectpagina.

Bron: gemeente Amersfoort

Cookieinstellingen