Sint-Jorispenning voor Jaap Hengeveld

Foto: Gemeente Amersfoort

Op zondag 4 juli ontving Jaap Hengeveld, initiatiefnemer en promotor van diverse sportevenementen in Amersfoort de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding voor zijn grote inzet voor de sport in Amersfoort tijdens de vierde editie van de Obstaclerun.

Pensioen

Jaap Hengeveld is al meer dan dertig jaar betrokken bij de organisatie van vele evenementen in Amersfoort. Van sportieve hardloopevenementen tot culturele festivals. Hij is verantwoordelijk voor de PR, subsidie en sponsorwerving. Met zijn pensioen in zicht, verruilt Hengeveld Amersfoort voor Friesland en zal hij met diverse activiteiten stoppen.

Amersfoorters in beweging

Jaap Hengeveld ondernam diverse initiatieven om Amersfoorters in beweging te krijgen. Hij organiseerde beweegrondjes in de stad, de maandelijkse ParkRuns en Run033. Jarenlang was Hengeveld vanuit Altis betrokken bij de organisatie van de Hooglandse Dorpsloop, de Halve van Hoogland en de Amersfoortse Bergcross. Hengeveld is mede-grondlegger van de Marathon Amersfoort, het grootste sportevenement in Amersfoort. En zet zich vanaf het begin in voor de Obstaclerun; een sportevenement voor het hele gezin.

Jaap Hengeveld is daarnaast medeoprichter en voorzitter van Eempodium.nl, een onafhankelijk digitaal platform voor cultuurmakers en cultuurgeïnteresseerden, in de regio Amersfoort.

Bron: gemeente Amersfoort

Cookieinstellingen