Stadsoorkonde voor voetbalvereniging CJVV

Foto: Pixabay

Op zaterdag 3 juli 2021 reikte burgemeester Lucas Bolsius een Stadsoorkonde uit aan de Christelijke Jongelieden Voetbal Vereniging (CJVV) uit Amersfoort. Zij ontvingen de Stadsoorkonde ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan in 2020.

Geschiedenis

CJVV bestond op 20 maart 2020 100 jaar en kent een lange geschiedenis. De club behoort inmiddels tot één van de grootste voetbalverenigingen van Amersfoort met meer dan 1.000 leden.

Naast voetbalteams voor jongens en mannen, was CJVV de eerste club in Amersfoort die serieus met Vrouwenvoetbal aan de slag ging en deelnam aan de KNVB Vrouwenvoetbal competitie. In 1987 startte CJVV met voetbal voor mensen met een beperking; het G-voetbal. Met een project zoals ‘Live Goals’, organiseren zij sporten voor kwetsbare mensen in de regio Amersfoort.

Waardering

Burgemeester Lucas Bolsius: “In haar lange historie heeft CJVV altijd laten zien dat de vereniging goed geworteld is in de Amersfoortse samenleving. Toch heeft de vereniging zich een aantal keer moeten heruitvinden omdat die samenleving verandert. En dat is een knappe prestatie waarvoor ik veel waardering heb. Op zo’n fundament ligt er een fantastische toekomst voor de club!”

Met het toekennen van een Stadsoorkonde aan CJVV drukt het college van B&W grote waardering uit voor de jarenlange inzet van het bestuur en alle vrijwilligers van de voetbalvereniging.

Bron: gemeente Amersfoort

Cookieinstellingen