Kom naar de bijeenkomst over nieuwe Huis voor de Stad

Foto: Kraaijvanger Architects

Donderdag 8 juli 2021 houdt de gemeente Amersfoort een online bijeenkomst over het nieuw te bouwen Huis voor de Stad. Zij nodigt u hier graag voor uit. Met uw inbreng gaat het ontwerpteam verder aan de slag.

Een vrije droomschets van Kraaijvanger Architects. Deze prikkelt en nodigt uit tot gesprek, maar betekent niet dat het uiteindelijke Huis voor de Stad er zo gaat uitzien. Juist dat proces doorloopt het ontwerpteam samen met gebruikers en belanghebbenden.

Belang van uw inbreng

Het ontwerpteam staat onder leiding van Kraaijvanger Architects uit Rotterdam. Eind mei startte dit team met het ontwerp. Om het echt een Huis voor de Stad te laten worden, is inbreng van alle toekomstige gebruikers belangrijk, zoals werknemers, ondernemers, inwoners en omwonenden. Al die inbreng neemt het ontwerpteam mee voor het eerste schetsontwerp.

Tijdens de digitale bijeenkomst gaat de gemeente daarom graag met u in gesprek over (onder andere) de gebouwvorm, het openbare gebied op en om het gebouw, en de publieke functies. Zo krijgt het ontwerpteam een zo goed mogelijk beeld van hoe u en anderen het nieuwe stadhuis voor u zien.

Het programma

De bijeenkomst is van 19:30 tot 21:00 uur en bestaat uit twee delen: een plenaire sessie en een deel in kleine groepen. Het plenaire onderdeel is informatief; hier is plek voor een onbeperkt aantal deelnemers. U maakt kennis met het ontwerpteam en krijgt uitleg over het ontwerpproces. Daarnaast deelt het ontwerpteam de eerste beelden en ideeën.

Het tweede onderdeel is interactief; hier is plek voor maximaal 50 deelnemers. In groepjes gaat u met het ontwerpteam in gesprek over onder andere vorm, openbaar gebied en locatie van publieke functies.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het eerste onderdeel of beide. Dit kan tot en met maandag 5 juli via dit formulier. Uiterlijk woensdag 7 juli ontvangt u dan per mail de link naar de online bijeenkomst. Het is overigens ook mogelijk om de bijeenkomst later terug te kijken via de website en uw reactie daar achter te laten.

Video en tijdlijn

Bekijk hieronder de video over de ambities voor het nieuwe Huis voor de Stad. En/of bekijk hier de tijdlijn voor het stadhuis.

Bron: gemeente Amersfoort

Foto bijschrift: Een vrije droomschets van Kraaijvanger Architects. Deze prikkelt en nodigt uit tot gesprek, maar betekent niet dat het uiteindelijke Huis voor de Stad er zo gaat uitzien. Juist dat proces doorloopt het ontwerpteam samen met gebruikers en belanghebbenden.

Cookieinstellingen