Zonnepanelen in de berm Zielhorsterweg

Foto ter illustratie
Foto: Publiek domein

Een groep bewoners uit Schothorst heeft plannen voor een strook zonnepanelen in de berm van de Zielhorsterweg. Met de opbrengst van mogelijk 3000 panelen kunnen bewoners gebruik maken van duurzame stroom uit Amersfoort. In het voortraject heeft de gemeente geholpen met een eerste haalbaarheidsstudie. De gemeente en de initiatiefnemers ondertekenen nu een intentieverklaring.

Het ondertekenen van de intentieverklaring betekent concreet dat de gemeente, als eigenaar van de grond, bereid is verder mee te werken aan het initiatief. Wethouder Janssen “Ik vind het ongelooflijk goed dat bewoners zelf met dit idee zijn gekomen. Dit soort initiatieven van bewoners hebben wij hard nodig om voldoende duurzame energie op te gaan wekken in Amersfoort. Met deze intentieovereenkomst spreken we uit dat we elkaar gaan helpen dit goede idee verder uit te werken.”

Gesprek met bewoners en ondernemers in de buurt

De bewoners, die nu samenwerken met energie coöperatie Zon op Amersfoort, gaan  verder met gesprekken in de buurt en eventuele belangstellenden: Waarom samen duurzaam opwekken, waarom deze locatie, hoe worden ze mooi ingepast in het groen, wat betekent dit voor de buurt, hoe kun je meedoen et cetera? Een van de initiatiefnemers Tjerk-Peter van den Berg, “Ik ben blij dat we dit als bewonersgroep kunnen en mogen doen. De betrokkenheid van bewoners bij dit initiatief is belangrijk. Het gaat ten slotte om de omgeving waarin zij wonen. Je hebt dan niet alleen de lasten, maar ook de lusten!”

Reacties