Koninklijke Onderscheiding voor dr. P.F. Schothorst

Foto: Gemeente Amersfoort

Op vrijdag 24 januari 2020 ontving dr. Schothorst een Koninklijke Onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Zij ontvangt de Koninklijke Onderscheiding voor haar persoonlijke bijzondere verdiensten in haar hoofdfunctie als kinder- en jeugdpsychiater bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht, alsook voor diverse maatschappelijke nevenactiviteiten die ten goede komen aan de samenleving. De uitreiking vond plaats tijdens haar afscheidssymposium in het UMC Utrecht.

Burgemeester Lucas Bolsius: “Dr. Schothorst heeft zich als kinder- en jeugdpsychiater met hart en ziel ingezet voor de patiëntenzorg, management, onderwijs en opleiding. Ze heeft haar grote ervaring als clinicus gedeeld met vele studenten, coassistenten en psychiaters in opleiding en leverde een substantiële bijdrage aan de ontwikkelingen van de volgende generatie. Ze staat bekend als een zeer betrokken, betrouwbare en bevlogen arts die altijd het belang van het kind, de adolescent en jongvolwassene voorop stelt. Haar werk kreeg ook in het buitenland vervolg”.

Dr. Schothorst was voorzitter van de Vereniging van Kinderpsychiatrie (2002-2009), voorzitter van de landelijke adviescommissie opleiding voor kinder- en jeugdpsychiatrie (2002-2009) en lid in het Concilium Psychiatricum (2008-2014). Tot op heden is zij onder meer lid van het college van bestuur van de Prof. Fritz Redlschool, voor Langdurig Zieken Kinderen, lid raad van toezicht van Verslavingszorg Noord Nederland en lid van de Raad van Toezicht van de zorgorganisatie stichting Riwis Zorg en Welzijn.

Reacties