Huiswerkbegeleiding voor kinderen uit gezinnen met laag inkomen

Foto: Publiek domein

Kent u leerlingen die huiswerkbegeleiding willen of kunnen gebruiken maar is er in het gezin geen geld voor? Voor deze leerlingen kunt u bij Stichting Leergeld Amersfoort een vergoeding voor huiswerkbegeleiding aanvragen. De gemeente betaalt de huiswerkbegeleiding.

Wat is huiswerkbegeleiding?

Huiswerkbegeleiding helpt kinderen op verschillende manieren. Het biedt een rustige plek voor het maken van huiswerk. Een huiswerkbegeleider kan kinderen ook helpen bij het voorbereiden van een spreekbeurt. Of om een achterstand weg te werken.

Voor wie is het?

De huiswerkbegeleiding is voor kinderen uit groep zeven of acht van de basisschool en voor kinderen op de middelbare school die opgroeien in een gezin met een laag inkomen. Voor alleenstaande ouders betekent dit dat het inkomen maximaal € 1.413,77 netto per maand mag zijn. Voor gehuwden en samenwonenden is dat € 2.034,67 netto per maand. Met Stichting Leergeld Amersfoort zoekt het gezin uit wat het inkomen is en of de aanvraag voor gratis huiswerkbegeleiding mogelijk is.

Hoe werkt het?

Het aanvragen van de huiswerkbegeleiding doet u via Stichting Leergeld Amersfoort. De aanvraagprocedure staat op www.leergeldamersfoort.nl. Hier staat ook meer informatie over de toetsing van het inkomen. Stichting Leergeld Amersfoort beoordeelt de aanvraag. Daarna kunnen kinderen, op basis van een advies, zich aanmelden bij één van de huiswerkinitiatieven in de stad en die zijn aangesloten bij dit project.

Biedt u ook huiswerkbegeleiding?

In Amersfoort bieden verschillende partijen huiswerkbegeleiding aan. Wilt u als aanbieder ook graag kinderen op deze manier helpen? En bent u nog niet aangesloten bij dit project? Neem dan via e-mail contact op met Indebuurt033: [email protected].

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties

Cookieinstellingen