Burgemeester bezoekt 60-jarig bruidspaar Köhler-Van den Berg

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Op maandag 21 mei zijn de heer en mevrouw Köhler-Van den Berg 60 jaar getrouwd. Burgemeester Lucas Bolsius bracht het bruidspaar op dinsdag 22 mei een felicitatiebezoek.

Het bruidspaar leerde elkaar kennen via de broer van mevrouw Köhler-Van den Berg. Hij was een collega van de heer Köhler bij Wasserij Burgers in Utrecht. Eind 1956 sloeg de vonk over en in mei 1958 zijn ze met elkaar getrouwd. Vanwege de woningnood woonden ze een tijdje bij hun ouders. Na anderhalf jaar kregen ze hun eerste woning in Utrecht. Ze zijn nog enkele keren verhuisd en wonen nu met veel plezier in Amersfoort.

Na kort in de bouw te hebben gewerkt werd de heer Köhler chauffeur bij Volker Stevin. In de avonduren werkte hij bij de PTT.

Naast de zorg voor het huishouden en hun vier kinderen (twee dochters en twee zonen)  werkte mevrouw Köhler-Van den Berg jarenlang in de ouderenzorg en bij de PTT. Tijd voor hobby’s was er niet, maar ze genoten van hun kinderen, verjaardagen, vakanties, weekendjes weg en kaartavonden met de familie. Het echtpaar heeft inmiddels elf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Ze hebben onlangs afscheid genomen van hun vaste campingplaats in Limburg, in plaats daarvan gaan ze nu op vakantie in een hotel of appartement.

Het bruidspaar viert het diamanten huwelijk met familie, vrienden en kennissen.

Reacties