Zeven fietsvriendelijke kruispunten

Foto:

Vanaf dinsdag 24 april tot en met half juli worden bij zeven kruisingen in de stad aanpassingen gedaan.

Alle verkeerslichten op de kruisingen worden voorzien van led-verlichting, nieuwe drukknoppen en wachttijdvoorspellers en worden op fietspaden extra detectielussen aangebracht om fietsers sneller van groen licht te voorzien. Daarnaast worden fietsoversteken op de kruising breder gemaakt zodat fietsers meer opstelruimte krijgen.

“Nieuwe verkeerslichten en aanpassingen bij fietsoversteekplekken.” Dit was een wens van veel fietsers na een oproep van de gemeente in 2017 om mee te denken over verbeteringen bij de zeven kruispunten. Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers en voetgangers zoveel mogelijk gebruik blijven maken van de oversteken, maar het is mogelijk dat er enige hinder is.

De werkzaamheden zijn bij de volgende kruisingen:
Stadsring – Molenstraat
Stadsring – Utrechtseweg
Stadsring – Arnhemseweg
Stadsring – Heiligenbergerweg – Sint Andriesstraat
Amsterdamseweg – Radiumweg
Radiumweg – Nijverheidsweg-Noord
Ringweg Koppel – Holkerweg

De werkzaamheden gebeuren in fases. Als eerste vinden op alle kruispunten voorbereidende werkzaamheden en kabelwerkzaamheden plaats en worden aanpassingen aan de bestrating en opstelruimte gedaan. Ook wordt een aantal masten van verkeerslichten voorzien van een nieuwe verflaag. Daarna wordt per kruising in één nacht de buitenkasten van de verkeerslichten vervangen. Dit gebeurt naar verwachting half juli.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties