Harddrugs draaien Bar Comics de nek om

Foto ter illustratie
Foto: Politie.nl

Op 4 april heeft de burgemeester opdracht gegeven om het pand Bar Comics aan de Puntenburgerlaan 92 te sluiten, omdat er tijdens een integrale controle op 28 maart jl. harddrugs zijn gevonden.

Deze werden aangetroffen tijdens een inspectie op naleving van vergunningen en andere wet- en regelgeving. De inspectie vond plaats door gemeente en politie, mede op basis van signalen uit de buurt. Het pand zal de komende zes maanden gesloten zijn. Alle vergunningen zijn ingetrokken. De eigenaar heeft de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen tegen dit besluit.

De controle hoort bij de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Ondermijnende criminaliteit is onzichtbare criminaliteit die de bovenwereld infecteert en nauwelijks zichtbaar de buurt in sluipt. Denk aan wietteelt of cybercrime praktijken in en vanuit woningen en/of bedrijven of het witwassen van geld via vastgoed of detailhandel. Zowel landelijk als lokaal is er de laatste tijd veel aandacht voor de aanpak van deze ondermijnende criminaliteit. De criminele activiteiten leiden tot gevaarlijke situaties in buurten en hebben negatieve invloed op opgroeiende kinderen. Amersfoort bestrijdt deze ondermijnende criminaliteit steeds intensiever. Dit doen wij samen met verschillende partners zoals Politie, Belastingdienst, UWV en de inspectie SZW.

Reacties