Locoburgemeester bezoekt 60-jarig bruidspaar Vedder-Oele

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Op woensdag 21 maart zijn de heer en mevrouw Vedder-Oele 60 jaar getrouwd. Locoburgemeester Houwing bracht het bruidspaar op die dag een felicitatiebezoek.

Mevrouw Vedder-Oele verhuisde in 1955 van Goes naar Leusden omdat zij daar een baan kreeg die haar op het lijf geschreven was; het werken met kinderen. In 1957 verhuisde zij naar Amersfoort waar zij in een dokterspraktijk heeft gewerkt en later als begeleider bij een taxivervoerbedrijf dat gehandicapte kinderen vervoerde. De heer Vedder, een echte keientrekker, werkte als elektricien en verwarmingsmonteur.

Via een schoonzus van de heer Vedder kwamen de twee met elkaar in contact. Zij stapten op 21 maart 1958 in het huwelijksbootje. Ze hebben drie kinderen gekregen, twee dochters en een zoon, en zijn oma en opa van zes kleinkinderen.

Het echtpaar werkte hard waardoor er af en toe ruimte was voor een vakantie naar een camping. Toen de kinderen ouder waren, reisden zij graag door Europa. Na de geboorte van de kleinkinderen werd er met veel plezier opgepast; er waren veel logeerpartijtjes en bezoeken aan de kinderboerderij. Het echtpaar houdt van klaverjassen, dit doen ze al vele jaren. De heer Vedder houdt van sport en kijkt iedere zondag fanatiek naar de wedstrijden van de eredivisie. Mevrouw Vedder-Oele speelt graag een spelletje op de computer.

Het bruidspaar viert het diamanten huwelijk in kleine kring met familie en vrienden.

Reacties