Gratis zakken compost voor inwoners Amersfoort

Foto: Gemeente Amersfoort

De gemeente Amersfoort en ROVA nodigen inwoners van de gemeente Amersfoort uit gratis compost op te halen tijdens de landelijke compostdag op zaterdag 17 maart. Met deze actie bedanken zij de inwoners voor hun inspanning om het gft-afval goed te scheiden. Want alleen dan kan het worden hergebruikt.

De compost is afkomstig uit het ingezamelde groente-, fruit-, en tuinafval (GFT). Inwoners van de gemeente Amersfoort kunnen zaterdag 17 maart maximaal twee zakken compost per voertuig gratis afhalen bij de ROVA aan de Nijverheidsweg-Noord 35. Er is geen losse compost beschikbaar.

Bij het ophalen moet u zich bij de ROVA kunnen legitimeren als inwoner van de gemeente Amersfoort. Ook geldt: op = op. Het milieubrengstation van ROVA is zaterdag 17 maart geopend van 09.00 tot 16.00 uur.

Goed afval scheiden

Veel van het afval bestaat uit waardevolle grondstoffen. Van glas, oud papier en plastic verpakkingen kunnen bijvoorbeeld nieuw glas, nieuw papier en allerlei plastic producten worden gemaakt. Ook gft-afval kan worden gerecycled tot nieuwe producten zoals groen gas en compost. Maar bij alles geldt dat het alleen kan worden hergebruikt als u thuis uw afval scheidt.

Meer weten over de compostdag en over afval scheiden? Kijk dan op www.rova.nl/compostdag. U kunt ook bellen met ROVA: telefoonnummer 033 – 422 85 00.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties