Stadsoorkonde voor Bekking & Blitz

Foto: Google Street View

Op vrijdag 16 maart 2018 reikt burgemeester Lucas Bolsius een Stadsoorkonde uit aan uitgever Bekking & Blitz. Zij ontvangen de Stadsoorkonde voor het tot stand brengen van vele Amersfoortse museale en historische uitgaven.

De uitreiking vond plaats tijdens de opening van het nieuwe bedrijfsgebouw van Bekking & Blitz te Amersfoort.

Bekking & Blitz is op bijzondere wijze verbonden met Amersfoort. Het bedrijf maakt reproducties van kunst en fotografie en passen die toe op kalenders, agenda’s, kaarten en papeterie. De afgelopen jaren gaven zij vele historische publicaties en boeken uit over kunst, cultuur en over de geschiedenis van Amersfoort.

In praktisch ieder museum van Nederland en in vele boekhandels zijn hun producten te vinden. Ook diverse buitenlandse musea hebben hun weg naar Bekking & Blitz gevonden.

Bekking & Blitz heeft onder andere de uitgave van de reeks wetenschappelijke publicaties over de geschiedenis van Amersfoort, ‘de Amersfortiareeks’ mede mogelijk gemaakt. ‘De geschiedenis van Nederland in vogelvlucht’, tevens uitgegeven door Bekking & Blitz, kent een internationale spreiding en is in verschillende talen vertaald.

Reacties