Boswerkzaamheden bij Belgenmonument en Klein Zwitserland

Foto: Gemeente Amersfoort

Komende winter gaat de gemeente aan de slag met onderhoudswerk in de bosgebieden Klein Zwitserland (Curacaolaan en omgeving) en het Belgenmonument (Prins Constantijnlaan en omgeving). Op zaterdag 16 september zijn er twee informatiewandelingen voor belangstellenden.

Tijdens de informatiewandelingen krijgt u een toelichting op de boswerkzaamheden. Ook kunt u zien welke bomen de gemeente gaat kappen, waardoor andere bomen meer ruimte krijgen om beter te groeien.

Er zijn twee wandelingen:

  • Bosgebied Belgenmonument. Zaterdag 16 september van 10.00 tot 12.00 uur. Verzamelpunt: hoek Prins Constantijnlaan/Belgenlaan.
  • Bosgebied Klein Zwitserland. Zaterdag 16 september van 13.00 tot 15.00 uur. Verzamelpunt: hoek Curaҫaolaan/Bonairelaan.

Met het onderhoudswerk zorgt de gemeente dat het bos gevarieerd blijft en dat de natuur de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen. Mede hierdoor blijft het fijn om in het bos te recreëren. Met de werkzaamheden zorgt de gemeente ook voor de veiligheid rondom woningen en langs wegen en paden.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties