Wandel mee langs invasieve exoten

Foto: Gemeente Amersfoort

Ooit gehoord van marmergrondel of waternavel? Dat zijn, net als de Japanse duizendknoop, invasieve exoten: planten en dieren die van nature niet in Nederland voorkomen en voor schade kunnen zorgen. Wilt u daar meer over weten? Loop dan op woensdagavond 21 juni mee met de wandeling langs invasieve exoten in Amersfoort.

In de week van de invasieve exoten wordt een wandeling georganiseerd over de situatie in en om Amersfoort. Tijdens een korte excursie leggen medewerkers van waterschap Vallei en Veluwe uit welke planten niet welkom zijn in de watergangen en waarom dit zo is. In het Zocherplantsoen geeft de gemeente een demonstratie van een proef om de Japanse duizendknoop te bestrijden zonder de inzet van chemische middelen. En tijdens de excursie ziet men wat voor planten en dieren de stad in sluipen.

De excursie is op woensdag 21 juni en wordt twee keer gehouden. De eerste excursie begint om 19.00 uur en de tweede om 20.15 uur. We starten op het voorplein van het stadhuis in Amersfoort (Stadhuisplein 1).

Reacties