Komst supermarkt Euterpeplein stap dichterbij

Foto: Gemeente Amersfoort

De komst van een Vomar supermarkt op de voormalige locatie van de Opstandingskerk aan het Euterpeplein is weer een stap dichterbij. De gemeente heeft de omgevingsvergunning verleend aan ontwikkelaar Hoorne Vastgoed.

De nieuwe supermarkt komt als los gebouw naast de pizzeria te staan en krijgt de entree aan het Euterpeplein. Tussen de pizzeria en het nieuwe gebouw is dan een voetpad als verbinding tussen het Euterpeplein en het parkeerterrein aan de Flierbeek.

Het parkeerterrein aan de Flierbeek wordt opnieuw ingericht waardoor daar parkeerruimte is voor 45 auto’s. Ook worden acht extra parkeerplaatsen aangelegd op het Euterpeplein op de plek van de voormalige bushaltes.

Nu de vergunning is verleend, wil Hoorne Vastgoed in oktober 2017 met de bouw starten. De supermarkt zou dan vlak voor de zomervakantie van 2018 haar deuren kunnen openen.

Lees meer over de komst van de supermarkt op het Euterpeplein op de projectpagina. Meer informatie over de ontwikkeling van de supermarkt is ook te vinden op de website van Hoorne Vastgoed: www.hoornevastgoed.nl.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties