Open dag over de natuur in bosgebied Birkhoven Bokkeduinen

Rosse vleermuis
Foto: Gemeente Amersfoort

Op zaterdag 8 april organiseert de gemeente Amersfoort een open dag over de natuur aan de westkant van Amersfoort. Breng tijdens de open dag een bezoek aan de vleermuisbunker en vleermuistunnel in het gebied en kom alles te weten over de fauna van het bosgebied Birkhoven en Bokkeduinen.

Geïnteresseerden zijn zaterdag 8 april tussen 12.00 en 15.30 uur welkom in het restaurant Out2Eat bij het Bosbad (Barchman Wuytierslaan 232). In het restaurant is informatie te verkrijgen over de flora en fauna in en rond het bosgebied Birkhoven en Bokkeduinen. Om 12.00 uur wordt de start van de open dag gegeven door wethouder Hans Buijtelaar.

Rondleidingen
Vanaf het restaurant starten rondleidingen door het gebied. De stadsecoloog vertelt over de natuur in het gebied. Tijdens de rondleiding bezoeken de deelnemers ook een vleermuisbunker en een vleermuistunnel, een plek die normaal niet toegankelijk is voor het publiek. Een eenmalige openstelling van het vleermuizenwinterverblijf voor publiek.

Leden van de KNNV- werkgroep Vleermuizen Amersfoort (VLAM) vertellen alles over verblijfplaatsen van de vleermuizen. Tijdens de rondleiding is in de bunker een korte videopresentatie over vleermuizen in winterslaap.

Westelijke ontsluiting
Met de realisatie van het project Westelijke ontsluiting wordt de verkeersdoorstroming aan de westkant verbeterd. De weg wordt ingepast in een groene omgeving en er worden vanuit het project in de komende jaren ecologische maatregelen genomen. Zo wordt de ecologische verbinding tussen de Eem en het bosgebied Birkhoven verbeterd en wordt een ecoduct naast de toekomstige spoorwegovergang ter hoogte van De Kabouterhut aangelegd. Dit ecoduct heft de barrière van de BW-laan op, waardoor dieren zich makkelijker verplaatsen tussen het bos van Birkhoven, de spoorwegdriehoek en Bokkeduinen.

Meer informatie
Meer weten over de flora en fauna van het gebied en over de open dag? Kijk op www.amersfoort.nl/westelijkeontsluiting.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties