Ondernemers tevreden over elektrische bezorgscooter

Wethouder Tigelaar neemt de sleutel in ontvangst van de eigenaar van Pizza Sandro op de Utrechtseweg, die de scooter als laatste leende.
Foto: gemeente Amersfoort

Verschillende Amersfoortse bezorgdiensten hebben het afgelopen halfjaar bij wijze van proef de nieuwste generatie elektrische scooter gebruikt. De gemeente Amersfoort stelde de elektrische scooter beschikbaar aan verschillende ondernemers om elektrisch rijden beter bekend te maken.

In totaal negen ondernemers hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt om gedurende enkele weken de scooter uit te proberen.

De gemeente wil het elektrisch rijden beter bekend maken bij ondernemers. Doel hiervan is dat ondernemers de vervuilende benzinescooter inruilen voor een elektrische. Hierdoor wordt de uitstoot van fijnstof teruggebracht en gebruik van fossiele brandstof vermeden.

De ondernemers die meededen aan de proef waren zeer te spreken over de elektrische scooter. Uit de onder de ondernemers gehouden enquĂȘte blijkt dat hoewel de scooter goed bevalt, weinig geluid maakt, goed voor het milieu is en de acceleratie beter is dan die van een benzinescooter, de aanschafprijs een cruciale rol speelt. De aanschafkosten van een elektrische scooter zijn beduidend hoger dan die van een benzinescooter.

Op basis van de definitieve evaluatie van deze proef gaat de gemeente onderzoeken hoe ze ondernemers over de streep kan trekken om elektrisch te gaan rijden.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties