Onderhoud op Rusthof

Foto: Google

Onlangs zijn op Rusthof de werkzaamheden gestart aan de crematieoven. Sinds donderdag 23 februari zijn daar ook de werkzaamheden aan aula 2 bijgekomen. De werkzaamheden duren tot begin mei 2017.

Na 20.000 crematies (vanaf het begin van deze eeuw) is de crematieoven aan renovatie toe. Met de werkzaamheden die nu worden uitgevoerd wordt de oven geheel verduurzaamd. Hij krijgt een warmtewisselaar, waardoor op Rusthof de gebouwen van warmte en elektriciteit kunnen worden voorzien.

Verduurzaming
De werkzaamheden aan de aula hebben ook te maken met verduurzaming. De aula krijgt ledverlichting en de klimaatregeling wordt aangepast. Vanwege de werkzaamheden aan de aula is deze tijdelijk niet te gebruiken.

Flint
Crematies worden tijdelijk verzorgd door Den en Rust te Bilthoven. Plechtigheden gaan door vanuit aula 1. Hier kunnen bijeenkomsten plaatsvinden tot circa 100 mensen. Voor grotere gezelschappen heeft Rusthof afspraken gemaakt met Flint. In de periode dat aula 2 niet gebruikt kan worden, kunnen gezelschappen van meer dan 100 personen terecht in de Stadshal van Flint. Medewerkers van Rusthof doen hun werk dan vanuit die locatie.

Rusthof zelf is voor plechtigheden tijdens de werkzaamheden langer open: van 09.00 tot 21.00 uur. Begin mei kunnen crematies en alle plechtigheden weer bij Rusthof plaatsvinden.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties