Jenaplanschool De Bieshaar is groenste school

Foto: GGD Regio Utrecht

Openbare Jenaplanschool De Bieshaar krijgt als eerste school in Amersfoort het certificaat Milieu en Natuur en mag zich daarmee de groenste school van Amersfoort noemen.

Het certificaat is onderdeel van het vignet ‘Gezonde School’. Wethouder Menno Tigelaar heeft op woensdag 15 februari het certificaat uitgereikt. Het thema natuur en milieu staat hoog in het vaandel bij openbare Jenaplanschool De Bieshaar. Met het groene schoolplein met moestuin hebben de kinderen een plek om te spelen, maar ook om te leren. Het wordt zelfs geregeld gebruikt als buitenlokaal. Ook houden de kinderen zelf de tuintjes bij, wat regelmatig resulteert in mooie oogsten. De leerlingen en leerkrachten hebben aandacht voor het binnenmilieu in de school door de CO2-meter te gebruiken en de temperatuur in de klaslokalen in de gaten te houden. Daarnaast wordt afval zoveel mogelijk gescheiden ingezameld en volgen de leerlingen geregeld lessen bij natuurcentrum CNME, dat het certificaat van harte toejuicht.

Jong geleerd Duurzaamheid gaat over kansen voor toekomstige generaties. Door de kinderen op jonge leeftijd te betrekken bij een schone, milieubewuste school en omgeving, legt dit een goede bodem voor de toekomst. Het certificaat Milieu en Natuur is onderdeel van het landelijke project ‘Gezonde School’, waarmee scholen erkenning krijgen voor hun structurele inspanning om de gezondheid van leerlingen te verbeteren. Gezondheid op school draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een betere leefstijl. In Amersfoort wordt het project Gezonde Scholen gefinancierd door de gemeente Amersfoort en het Longfonds en ondersteund door de GGD regio Utrecht.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties