College over natuur op boerenland

Foto: Pixabay.com

Wie wil voelen hoe het is om in een collegezaal te zitten is dinsdag 7 maart welkom bij de lezing van Geert de Snoo. De Snoo is als hoogleraar, redactie en medeauteur betrokken bij het recent verschenen boek Agrarisch natuurbeheer in Nederland.

Boeren houden in hun bedrijfsvoering al sinds jaar en dag rekening met natuur, maar sinds de jaren zeventig besteedt de Nederlandse overheid expliciet aandacht aan agrarisch natuurbeheer. Veel diersoorten in Nederland zijn gebonden aan het boerenland; weidevogels, akkervogels en ganzen. Maar ook al die soorten die leven in sloten en slootranden, opgaande begroeiing, erven en gebouwen. Die biodiversiteit is daarnaast ook belangrijk voor de landbouw zelf.

In zijn verhaal legt De Snoo uit hoe landbouwers natuurbeheer kunnen inpassen in de bedrijfsvoering en wat dit betekent voor verbreding van de landbouw. Tot slot schetst hij de perspectieven voor natuur in het boerenland.

Datum en tijd
Het college begint om 20.00 uur in Het Groene Huis – Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort. De toegang is gratis (max. 80 bezoekers). Reserveren niet nodig, maar kom op tijd! De organisatie is in handen van de Werkgroep Natuurlezingen Amersfoort (WNA), een samenwerkingsverband van KNNV, IVN, Vogelwacht Utrecht en Gemeente Amersfoort.

Meer informatie Kijk op www.ivn.nl/afdeling/amersfoort

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties