Controleurs hondenbelasting weer op pad

Foto: Publiek domein

De meeste Amersfoortse hondenbezitters hebben hun hond aangegeven bij de gemeente en betalen daarvoor hondenbelasting. Hondenbelasting betalen is verplicht. Omdat er toch veel mensen zijn die hun hond(en) niet hebben aangemeld, is controle nodig. Daarom gaan de hondencontroleurs vanaf 27 februari weer op pad.

Iedereen die een of meer honden heeft, is verplicht deze aan te melden bij de afdeling Belastingen van de gemeente. In 2017 betaalt u als eigenaar voor het houden van een hond € 84,48 per hond per jaar. Het kenneltarief is € 168,96. U kunt op www.amersfoort.nl/belastingen (hondenbelasting) aangifte doen met DigiD. U kunt het formulier ook downloaden of opvragen via telefoonnummer 14 033.

Legitimatie controleurs
De controleurs bellen aan en stellen vragen over de aanwezigheid van een hond. Zij legitimeren zich met een legitimatiebewijs van het bedrijf Legitiem B.V. uit Velp. Als in het huis een hond aanwezig is die niet op de lijst van de gemeente voorkomt, dan laat de controleur een aangifteformulier invullen. Bent u niet thuis, dan probeert de controleur het later op die dag nog een keer. Treft hij dan weer niemand aan, maar vermoedt hij wel dat er een hond in huis is, dan laat hij een folder achter.

Een hond van een ander
Zorgt u structureel voor een hond van iemand anders? Geef dit dan aan bij de gemeente. De controleur weet in dat geval waar de hond en de aanslag thuis horen.

Geen hond meer?
Heeft u geen hond meer of is uw hond overleden? Meld dit dan schriftelijk bij de afdeling Belastingen van de gemeente. U kunt op www.amersfoort.nl/belastingen een afmelding doen via DigiD. U kunt het formulier ook downloaden of opvragen via telefoonnummer 14 033. Eventueel teveel betaalde hondenbelasting krijgt u terug. Bij overlijden is een kopie van de verklaring van de dierenarts of van het crematorium voldoende.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties