Interesse in Tiny House project Amersfoort

Foto: Publiek domein

Het begrip ‘Tiny House’ komt uit Amerika, maar ook in Nederland is er steeds meer belangstelling voor. In meerdere plaatsen in het land zijn bewoners met de gemeente in gesprek om een plek te krijgen voor hun Tiny houses.

In Amersfoort is er ook een initiatief: Tiny houses 4 Amersfoort. Dilian de Bruin is hiervan initiatiefneemster. Tijdens een drukbezochte informatiebijeenkomst in café De Rooie Cent vertelde ze over haar droom. Een duurzame en maatschappelijk betrokken community van Tiny Houses die op tijdelijk ongebruikte terreinen in Amersfoort neerstrijkt en gedurende een periode van 5 jaar zo’n terrein bewoont of beheert en meehelpt om het nieuw leven in te blazen. Daarna trekt de community verder naar een volgend tijdelijk ongebruikt terrein.

Achter het wonen in een Tiny House gaat een hele filosofie schuil. Je kiest ervoor in een kleine ruimte te gaan wonen, waardoor je jezelf dwingt na te denken over waar je waarde aan hecht. Wat heb je nodig en waarmee kun je zonder? Veel potentiële bewoners willen ook duurzaam wonen en geheel zelfvoorzienend zijn. Dus zelf energie opwekken, eigen voedsel verbouwen, niet aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, aardgas of waterleiding. Inmiddels hebben zich voor 12 Tiny houses in Amersfoort geïnteresseerden gemeld.

Kijk voor meer informatie over dit project op www.tinyhouses4amersfoort.nl of volg het project op facebook. Op www.tinyhousesnederland.nl staat meer informatie over andere projecten in Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen