Jubileumeditie Mudrun Fun afgelast

Foto: AS Media

Het had een feestelijke en gezellige familiedag moeten worden. De Mudrun Fun zou op Tweede Paasdag de vijfde en laatste editie vieren. Helaas was de organisatie genoodzaakt het evenement af te lassen.

De oorzaak: broedende kieviten. De organisatie had de vergunningen rond, maar kwam er pas tijdens de opbouw achter dat er broedende kieviten zaten in het gebied aan de Hanzeboulevard. De organisatie is zelf zeer teleurgesteld en meldt op haar website: “Pas tijdens de opbouw zijn we geattendeerd door derden op de aanwezigheid van broedende kievieten op de locatie. Toen duidelijk werd, dat ondanks de aanwezige vergunningen van de gemeente, hoe groot de consequenties zouden zijn als we door zouden gaan, konden we niet anders dan het evenement annuleren.” De kievit is een beschermde vogel. Het verstoren van het broedgebied leidt tot forse boetes.

De Mudrun Fun is zondagavond afgelast. Duizenden deelnemers zijn gedupeerd en de vraag is of zij hun geld terug krijgen. Deelnemers betaalden € 7,50- tot € 17,- voor deelname. Er is namelijk sprake van overmacht. Dit leidt op de facebookpagina tot verontwaardigde reacties, maar er is ook begrip voor de situatie. Of de Mudrun Fun op een andere datum doorgang zal vinden en of deelnemers überhaupt iets van hun geld terug krijgen, is nog niet bekend. De organisatie: “Wij vragen jullie om begrip voor de situatie, echter momenteel kunnen wij de consequenties nog niet overzien en we houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen