112

Asbest opruimen nog in volle gang na zeer grote brand

AMERSFOORT – Maandagmiddag 16 mei zijn de mannen in witte pakken nog volop bezig met het opruimen van de asbestdeeltjes die zijn vrijgekomen bij de grote brand van afgelopen vrijdagochtend op het Industrieterrein De Hoef in Amersfoort.

Op het dak van een kantoorpand waren meerdere schoonmakers druk met het opruimen van het asbest. Eerder werd al bekend gemaakt dat het opruimen van het terrein nog lange tijd zal gaan duren. Een groot gebied van het Industrieterrein De Hoef is nog steeds afgesloten, evenals de Geintunnel onder Station Schothorst. De gestalde fietsen bij het station, zijn tot groot ongenoegen van de fietseneigenaren niet bereikbaar. Ook worden aankomende fietsers verrast, die de Geintunnel gebruiken als sluiproute naar de wijk Liendert, als zij in de tunnel er pas achter komen dat ze niet verder kunnen fietsen. Een aantal fietsers weten dan niet hoe ze dan wel op hun plaats van bestemming kunnen komen. Het station zelf is alleen via de de Albert Schweitzersingel bereikbaar.

Vrijdagochtend rond 2.00 uur brak een grote brand uit op het bedrijventerrein, waarbij asbest is vrijgekomen. Een meubelzaak, autobedrijf en een kinderdagverblijf zijn daarbij in as gelegd. Er is voor zover bekend geen asbest neergekomen in woonwijken. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Reacties