112

OM vervolgt bestuurder praalwagen om aanrijding (VIDEO)

AMERSFOORT – Op 15 februari 2015 raakte een fietser ernstig gewond nadat deze ten val kwam en onder een praalwagen terecht kwam die achter hem reed.

Het openbaar ministerie heeft nu besloten om de bestuurder van de praalwagen te vervolgen. De officier van justitie verwijt de 49 jarige Amersfoorter dat hij zonder ontheffing reed.
Daarnaast kwam er ook nog bij dat de aanhanger te breed en te zwaar was om getrokken te worden door de trekker waar hij toen mee reed. Door deze combinatie te rijden was het niet mogelijk om tijdig tot stilstand te komen omdat de remweg langer was. Afgelopen maandag werd dit bekend gemaakt bij de kantonrechter in Utrecht.

Na de carnavalsoptocht in Hoogland reed de praalwagen op een ventweg van de Bunschoterstraat op weg naar de stallingslocatie toen het ongeval gebeurde.
De fietser kwam net terug van de carnavalsoptocht een fietste naar huis toe toen hij ten val kwam nadat hij de berm in reed om ruimte te maken voor de aankomende praalwagen.

Het slachtoffer raakte bekneld onder de praalwagen en liep onder meer ernstig voetletsel op.
Hulpdiensten rukte groot uit om assistentie te verlenen, ook een traumahelikopter moest ter plaatse komen.

Na het ongeval heeft de organisatie samen met de gemeente en de hulpdiensten extra maatregelen genomen wat betreft de begeleiding van de praalwagens.
Als een praalwagen naar de optocht toe gaat en weer naar de stallingslocatie toe gaat moet de praalwagen sowieso begeleid worden door 2 voertuigen waarvan er 1 achter de wagen rijd en 1 voor de wagen rijd.

De bestuurder van de praalwagen was gisteren zelf niet aanwezig tijdens de hoorzitting.

Reacties