112

Tientallen auto’s vernield

Foto: Politie.nl

In de afgelopen dagen zijn er tientallen auto’s in meerdere wijken vernield. Op dit moment weet de politie nog niet wie hier verantwoordelijk voor gehouden kan worden, maar jij kan wel helpen.

Vorige week zaterdag 18 november kreeg de politie de eerste melding binnen van auto’s die vernield waren. Rondom het Neptunusplein waren meerdere autobezitters gedupeerd van de vernielingen. In de loop van de dagen ontving de politie steeds meer meldingen hierover. De dader had een rondje gelopen waarbij willekeurige auto’s vernield werden.

Route verdachte en DNA-spoor veiliggesteld

Auto’s die geparkeerd stonden aan onder meer het Neptunusplein, Schimmelpenninckkade, Abel Tasmanstraat, Van Galenstraat, Pullstraat en de Boldershof werden vernield. Op dit moment is de recherche druk met het construeren van de vluchtroute en of er nog meer voertuigen zijn betrokken. Daarnaast heeft de Forensische Opsporing DNA weten vast te stellen van de mogelijke dader. Dit spoor wordt uiteraard zorgvuldig onderzocht. Op dit moment is er nog geen zicht op een dader, maar de recherche vraagt wel jouw hulp.

Heb je misschien iets opvallends gezien?

De dader is grof en zeer vermoedelijk willekeurig te werk gegaan. Misschien is iemand jou hierdoor opgevallen. Als dat zo is, laat het dan weten aan de politie. Heb je andere informatie of heb je wellicht beelden waarop iemand te zien is? Deel die met de recherche. Dat kan via het tipformulier. Je informatie doorgeven kan via 0900-8844 of anoniem door hier te klikken of door te bellen met 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen