112

Uitslaande brand in slooppand

AMERSFOORT – de brandweer is groots uitgerukt voor een uitslaande brand in een slooppand aan de Keerkring

De brandweer probeert het vuur onder controle te krijgen maar dit gaat niet zonder slag of stoot.

Er is door de brandweer opgeschaald naar het sein zeer grote brand grip 1 waardoor er brandweerwagens uit onder andere Leusden en Bunschoten assistentie komen verlenen.

Mogelijk komt er ook asbest vrij bij de brand.

Er is zojuist een NL alert uitgegeven door de hulpdiensten.

NL ALert

 

UPDATE 07:30 uur:

NL Alert

De brand aan de Keerkring woedt nog steeds. Ook is er nog sprake van forse rookontwikkeling.
Uit metingen van de brandweer blijkt dat er geen verhoogde concentraties in de rook zijn aangetroffen. Wel kan de rook hinderlijk zijn. Daarnaast blijkt uit eerste metingen dat er op de openbare weg geen asbest is aangetroffen.

Mensen kunnen veilig naar buiten, naar hun werk of naar school. Wel wordt aangeraden ramen en deuren gesloten te houden en de ventilator uit te zetten, om zo rook in huis te vermijden.

De wijk is beperkt toegankelijk. De scholen in de omgeving kunnen gewoon open zijn. Uit onderzoek binnen is gebleken dat in de gebouwen geen sprake is van verhoogde concentraties. Wel moeten automobilisten en fietsers rekening houden met omleidingen. Deze worden aangegeven. Dringend verzoek om alleen naar de wijk te komen als dat noodzakelijk is.

Voor gezondheidsklachten verzoeken we u contact op te nemen met de huisarts. Meer informatie over roet en gezondheid vindt u op de website van GGD Midden Nederland.

 

Reacties