112

Brandweer Amersfoort Noord zoekt jou!

VRU brandweer Amersfoort Noord zoekt nieuwe enthousiaste collega’s. De VRU is op zoek naar vrouwen en mannen die zich willen inzetten voor de veiligheid van anderen zonder daarbij de veiligheid van brandweer collega’s en zichzelf uit het oog te verliezen.

Woon jij in Amersfoort Noord en wil jij bij het team komen?

Kom dan op Dinsdag 1 Maart 2016 naar de informatieavond op de brandweerpost Noord gelegen aan het Hofslot 1.

De informatieavond zal om 20:00 uur beginnen en vooraf aanmelden is niet verplicht, ook mag je je partner meenemen.

Voor meer informatie bekijk de website van de veiligheids regio utrecht.

Brandweer Amersfoort Noord zoekt jou!

Vanuit de VRU is er ook nog wat algemene informatie vrijgegeven over het brandweerwerk:

Wat doe je bij de brandweer
Werken bij de brandweer: voor sommigen is het een droom, voor anderen een roeping. Werken bij de brandweer brengt actie, afwisseling en uitdaging in je leven. Dag en nacht klaarstaan voor de gemeenschap om hulp te bieden aan mensen en dieren in nood, bijdragen aan de veiligheid van de lokale samenleving, dát is de brandweer. Belangrijk werk dat voor het grootste deel wordt gedaan door gedreven vrijwilligers, naast hun dagelijkse baan. Een parttime job in feite, waarin het naast paraatheid en hulpvaardigheid aankomt op groepsbinding en teamspirit. De vereniging van de brandweer neemt dan ook een belangrijke plaats in en zorgt voor de ontspanning en verbinding.

Vrijwillig brandweerman of -vrouw
Vrijwilligers vormen de ruggengraat van de incidentbestrijdingstaak van de brandweer. Incidentenbestrijding is een vak apart, dat veel kennis, inzicht en kunde vraagt. Als brandweerfunctionaris word je ingezet voor brandbestrijding, maar ook voor uiteenlopende hulpverleningstaken, zoals het bevrijden van beknelde slachtoffers bij verkeersongevallen, het redden van mensen en dieren uit het water en het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen. Als vrijwilliger ontvang je een vaste jaarvergoeding en een vergoeding per uur voor het oefenen en de inzetten. Je bent voor al je werkzaamheden voor de brandweer goed verzekerd. Daarnaast is er een groot onderling vertrouwen bij de brandweerlieden je staat tenslotte letterlijk en figuurlijk voor hete vuren.

Reacties