112

Oplettende buurtbewoner meldt woninginbraak

De politie Amersfoort heeft vannacht vier verdachten van woninginbraak aan kunnen houden, dankzij een oplettende getuige.

Politie Amersfoort meldt dit op haar facebookpagina. Een oplettende getuige zag afgelopen nacht rond 02:30 uur een aantal mannen aan de achterzijde van een woning aan de Kattenbroekerweg in Amersfoort. Hij vertrouwde het niet en belde 112. Terwijl de meldkamer de getuige aan de telefoon heeft en doorgeeft wat hij ziet, worden meerdere politieauto’s naar de woning gestuurd. De verdachten blijken inmiddels in een auto te zijn gestapt. Ter plaatse zien politieagenten de auto en houden zij de vier inzittenden staande. Na onderzoek bij de woning bleek dat er gepoogd was de achterdeur open te breken. De inzittenden van de auto zijn hierop aangehouden voor een poging woninginbraak. Het gaat om een 21-jarige man uit Nijkerk, een 23-jarige man uit Enschede, een 22-jarige man uit Amersfoort en een 21-jarige man eveneens uit Amersfoort.

Zo blijkt maar weer hoe belangrijk de oplettendheid en meldingen van burgers zijn voor het politiewerk. Meld verdachte situaties dus altijd via 112.

Reacties