112

Politie heeft vermoeden waar lichaam Faber is

Foto: ANP/Nieuws

De politie heeft een vermoeden waar het lichaam van de vermiste Anne Faber is. Donderdag is de zoekactie gericht op een specifieke plek in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde.

,,Het vermoeden is dat het lichaam van Anne Faber daar verborgen is”, meldt de politie.

Familie ingelicht

Het gebied is afgezet. De woordvoerder van de politie zegt het sterke vermoeden te hebben dat Faber donderdag wordt gevonden. De familie is hierover ingelicht.

Op basis van onderzoeksinformatie kwam woensdagavond laat een ander gebied in beeld dan waar eerder die dag was gezocht. Welke informatie dat is, wil de politie niet zeggen. Wel zei de woordvoerder: ,,We komen uit op een heel andere plek dan waar tot nu toe is gezocht.’’

Het gebied bij het Nulderpad werd in de nacht van woensdag op donderdag afgezet. Forensische experts doen onderzoek. ,,Dit onderzoek gebeurt zorgvuldig om geen sporen te vernietigen en het zal langere tijd in beslag nemen.”

Specialisten

De ME en forensisch specialisten zijn donderdagochtend in het bos aan het werk. Ook medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn aanwezig.

,,Ze werken van buiten naar binnen in een straal van 150 meter naar de specifieke plek waar we vermoeden dat Anne Faber ligt’’, aldus de woordvoerder van politie. ,,Eerst wordt met honden en materieel het gebied in beeld gebracht. In dat gebied wordt gezocht naar sporen en grondverstoringen.”

Faber is spoorloos sinds een fietstocht op 29 september. In verband met de zaak werd maandag een 27-jarige man aangehouden. Deze verdachte, Michael P., heeft in Zeewolde gewoond.

Reacties