112

Dronken man zorgt voor overlast op station Amersfoort

Foto: NS Veiligheid & Service

Afgelopen nacht trof de medewerkers van NS Veiligheid & Service op station Amersfoort een ‘bekende’ overlastpleger aan die te diep in het glaasje had gekeken, meldt NS Veiligheid & Service op haar facebookpagina. De man bleek in de trein al voorzien te zijn van een UvB (Uitstel van Betaling) omdat hij niet in het bezit was van een geldig vervoerbewijs.

De man gaf aan over te willen stappen op een andere trein, dit was niet mogelijk omdat er geen treinen meer reden. Hij werd verzocht het station te verlaten. Hier gaf hij in eerste instantie gehoor aan.

Enige tijd later kreeg NS Veiligheid & Service de melding dat een man de poortjes ingetrapt zou hebben en rond zou fietsen in de stationshal. Ter plaatse bleek het te gaan om dezelfde man. Inmiddels bevond hij zich buiten de poortjes en ontkende hij de poortjes ingetrapt te hebben. Vervolgens toverde hij een fles wijn uit zijn mouw en nam nog wat slokjes. Voor de tweede keer werd hem verzocht het station te verlaten en ook nu fietste hij weer slingerend weg.

Enige tijd later kwam bij NS Veiligheid wederom de melding dat een man de poortjes ingetrapt zou hebben en met zijn fiets over het perron fietste. Dezelfde man werd fietsend aangetroffen op het perron. Omdat hij niet in het bezit was van een geldig vervoerbewijs en binnen de poortjes op het staion was, kon hij daarvoor bekeurd worden. Bij controle van de persoonsgegevens van de verdachte bleek dat hij gesignaleerd stond en nog 7 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. De verdachte is overgedragen aan politie Amersfoort.

Reacties