112

Overval NH Hotel bij Opsporing Verzocht

Foto: AVROTROS/Michel Schnater

Aan de Stationsstraat in Amersfoort wordt in de nacht van 9 op 10 april 2017 een vestiging van de hotelketen NH overvallen. De nachtwaker daar staat plotseling oog in oog met een gewapende man die hem dwingt de kluis te openen.

Monitor
In de nacht van zondag 9 op maandag 10 april loopt de beveiligingsbeambte zijn ronde door het hotel, waarna hij weer plaatsneemt in een kantoor achter de receptie. Daar houdt hij op een monitor de beelden van de vele beveiligingscamera’s in de gaten.

VuurwapenBekijk groot formaat

Vuurwapen
Kort na 02.00 uur staat er ineens een onbekende man bij hem. Die draagt een pet met er overheen de capuchon van zijn donkerblauwe vest. De man richt een vuurwapen op de beveiliger en zegt “Come with me”. Al snel is duidelijk dat het de overvaller is te doen om de kluis.

Bekijk groot formaat

De beveiliger opent onder dwang de kluis, waaruit de buit in de plastic tas verdwijnt die de dader bij zich heeft. Die tas is er een van supermarkt Plus. Dan rond 02.20 uur moet de beveiliger nog zijn mobiele telefoon en zijn sleutelbos afgeven, waarna de overvaller er vandoor gaat. Wie heeft in de nacht van zondag 9 op maandag 10 april 2017 de man met capuchon gezien in de buurt van het NH-hotel? Mogelijk viel zijn gedrag u op of de plastic tas van Plus die hij bij zich droeg?

Verschanst
Hoe de dader het hotel is binnengekomen, is onduidelijk. Op de opnamen van de bewakingscamera’s is daarvan niets te zien. Het is mogelijk dat de man zich al eerder in het hotel heeft verschanst of dat hij is binnengekomen via een zijdeur. In dat laatste geval is niet bekend hoe, aangezien er geen braaksporen zijn aangetroffen.

Bekijk groot formaat

Over het vertrek van de overvaller is wel het een en ander duidelijk. Nadat hij via een nooduitgang het pand verliet, is hij waarschijnlijk richting het spoor gelopen. Zo’n 50 meter in die richting is de sleutelbos teruggevonden die hij de beveiliger afhandig had gemaakt.

Signalement
De dader wordt omschreven als een blanke man van tussen de 30 en 40 jaar oud. Hij droeg een donkerblauwe hoody en had onder de capuchon een pet op. Tegen de beveiliger sprak hij gebrekkig Engels met een vermoedelijk Oost-Europees accent.

Wie heeft informatie over de overval en/of (her)kent de dader. Neem dan contact op  met de politie Midden-Nederland 0800-6070 of Meld Misdaad Anorniem 0800-7000.

Bron: Opsporing Verzocht

Lees ook:
– Overvaller NH hotel gezocht

Reacties