112

Ouderen in Amersfoort slachtoffer van babbeltruc

Foto: Politie Amersfoort / facebook

Een 93-jarige vrouw is op dinsdag 30 mei rond 11.15 uur slachtoffer geworden van een babbeltruc. Dat meldt de politie Amersfoort op haar facebookpagina.

Het slachtoffer woont aan de Zwaluwenstraat. De daders, twee dames van rond de 20 jaar, stonden met een bos bloemen aan de deur om haar te bedanken voor haar giften voor het kankerfonds. Het slachtoffer heeft de dames vervolgens binnengelaten. Later bleek dat een geldkistje met geld en diverse documenten waren weggenomen.

De daders, twee blanke vrouwen, hadden lang donker haar. Zij waren ongeveer 1.65 a 1.70 meter lang. Één van hen droeg een donkere rugtas.

Later op de dag, omstreeks 15.00 uur, vond er ook een babbeltruc plaats in het Soesterkwartier aan de IJsselstraat. Aldaar wisten een man en een vrouw, met bloemen, zich bij een 92 jarige de woning in te praten. Er werden diverse sieraden uit de woning weggenomen.

Heeft u informatie m.b.t de daders? Of mogelijk heeft u bewakingsbeelden waar de daders op te zien zijn? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook via het nummer 0800-7000.

Tracht men bij u binnen te komen middels een babbeltruc bel dan direct 112!

Bron: politie Amersfoort

Reacties