112

Veiligheidsdag druk bezocht

Op zaterdag 13 mei organiseerden de gemeente Amersfoort, Veiligheidsregio Utrecht en de politie gezamenlijk een Veiligheidsdag op het terrein van de brandweerkazerne aan de Kleine Koppel.

Om 10.00 uur opende de burgemeester de Veilgiheidsdag. Doorlopend vonden er demonstraties plaats van de verschillende hulpdiensten: brandweer, politie, ambulance, Rode Kruis, EHBO-verenigingen en de reddingsbrigade. Zo kwam de politiehond in actie, was de bereden politie present, werd er brand geblust door de brandweer, maar vooral spectaculair was de reddingsactie in het water, waarbij de verschillende diensten samen werkten om het slachtoffer te redden.

De politiehonden laten zien wat ze kunnen op de #VeiligheidsdagAmersfoort

Politie Amersfoort 发布于 2017年5月13日

Naast de vele demonstraties kon het publiek zelf deelnemen aan activiteiten en werd in stands meer informatie gegeven over het werk van de hulpdiensten en wat bezoekers zelf kunnen doen om de veiligheid te vergroten. Ook was het mogelijk om eens een blik te werpen in politieauto’s, ambulances en brandweerwagens en mochten kinderen op de politiemotoren zitten. Voor de kinderen was er een speurtocht en kon een rondrit worden gemaakt in een oude brandweerauto.

De Veiligheidsdag was druk bezocht. Vooral gezinnen genoten van de dag en bij de demonstraties stond het publiek rijen dik in de hoop niets te missen van het spektakel.

 

Reacties