112

Grote brand op Kryptonweg [UPDATE]

Foto: Jacuqes Happe (twitter)

Bij veilingbedrijf BVA Auctions aan de Kryptonweg in Amersfoort is zaterdagmiddag een grote brand uitgebroken.

Net na half 2 vanmiddag kwam de melding binnen, dat het gebouw van BVA Auctions in brand stond. De brandweer is vervolgens met meerdere wagens uitgerukt. De rook sloeg aan meerdere kanten uit het gebouw. Ook korpsen uit de regio zijn opgeroepen hun diensten te verlenen. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt, er was niemand aanwezig toen er brand uitbrak. De brandweer raadt omwonenden aan om ramen en deuren gesloten te houden.

In de loods van BVA Auctions liggen spullen opgeslagen die geveild moeten worden. Hoe groot de schade is en wat voor spullen er staan opgeslagen is op dit moment nog niet bekend.

[UPDATE 18.45] De brandweer heeft grote moeite de brand onder controle te krijgen. De rookontwikkeling nam rond 17.00 uur toe en de brand was tot in de verre omgeving te zien. Door de rookontwikkeling kan de brandweer nog niet naar binnen. De prioriteit ligt dan ook bij het voorkomen dat de brand over slaat naar omliggende panden.
De brand lijkt nu wel onder controle, maar de brandweer zal nog de hele avond bezig zijn met nablussen.

[UPDATE 19.40] De brandweer heeft het sein brandmeester gegeven. Het nablussen kan nog uren gaan duren volgens de brandweer.

Reacties