112

Wilde achtervolging in Amersfoort

Foto: politie.nl

Een wilde achtervolging van de politie op twee inbrekers op een scooter, eindigde voor één van hen in het ziekenhuis.

Het voorval gebeurde vannacht, toen de politie de achtervolging inzette op twee inbrekers die op een scooter op de vlucht waren na een inbraak in een winkel op de Van Randwijcklaan.

Rond 03.30 uur kwam er een melding binnen over een inbraak in een winkel op de Van Ranwijcklaan. Een getuige zag twee mannen wegrijden op een scooter met hoge snelheid en gedoofde lichten. Een politieauto zette de achtervolging in. Ter hoogte van de Westreenenstraat schampte de voertuigen elkaar en kwamen de inbrekers op de scooter ten val. Eén van de mannen kon direct worden aangehouden. De andere ging er te voet vandoor en klom over een hek. Na een zoekactie troffen agenten hem aan toen hij zich probeerde te verstoppen onder een stuk zeil. Bij de zoekactie werden ook een politiehond en de politiehelikopter ingezet.

Eén van de inbrekers raakte gewond en is naar het ziekenhuis afgevoerd. Beide verdachten, twee mannen van 23 en 38 afkomstig uit Amersfoort, zitten nog vast en de recherche heeft de zaak in onderzoek. Naast de scooter, die zwaar gehavend raakte, vond de politie een koevoet.

Update 13-3-2017 13.36

 

Reacties