112

Politie start campagne om vuurwerkgooier te vinden

Foto: Politie.nl

In de nacht van 31 december op 1 januari werden politie agenten bekogeld met zwaar vuurwerk. Eén van hen heeft mogelijk blijvende gehoorschade opgelopen. De dader is nog steeds niet gevonden en daarom start de politie Amersfoort een campagne.

In de wijk de Koppel werd tijdens de jaarwisseling door meerdere politieagenten toezicht gehouden. Rond middernacht begonnen de ongeregeldheden. Diverse groepen jongeren bewogen zich door de wijk en omliggende wijken en de politie mengde zich tussen de groepen. Nadat in de Kruiskamp agenten werden bekogeld met lawinepijlen werd er ingegrepen door de Mobiele Eenheid en de Arrestatie Eenheid en werden uiteindelijk tientallen personen aangehouden. Een politie agent raakte hierbij gewond, doordat een lawinepijl naast zijn hoofd ontplofte. Hij heeft gehoorschade opgelopen en is zijn geheugen deels kwijt.

Alle aangehouden personen zijn verhoord, maar het is nog niet duidelijk of hierbij de persoon zat die het vuurwerk naar de politie gooide. Onduidelijk is ook of het opzet is geweest of dat het vuurwerk per ongeluk naast de agent terecht kwam. Om deze zaak op te lossen is de politie Amersfoort een campagne gestart van Meld Misdaad Anoniem. Middels posters in de wijk worden getuigen gevraagd zich te melden.

Vandaag zal Bureau Hengeveld in haar uitzending aandacht besteden aan deze zaak. Burgemeester Lucas Bolsius roept iedereen met tips of informatie op om zich te melden. De uitzending wordt vanaf 13.30 ieder uur herhaald.

Indien u tips heeft kunt u contact opnemen met de poltie via de tiplijn: 0800 – 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Reacties