112

Onschuldige man door politie Amersfoort getaserd

Foto: Politie.nl

Amersfoortse agenten hebben per abuis bij een arrestatie een onschuldige man getaserd. De man is hartpatiënt en is naar het ziekenhuis gebracht. De politie bevestigd dat zij een vergissing heeft gemaakt.

In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie een (naar later bleek valse) melding binnen van een persoon onder invloed en in het bezit van een mes in een flat aan de Puntenburgerlaan. Een onschuldige bewoner van de flat wilde polshoogte nemen, maar werd door de politie aangezien voor de melder. De man werd beschoten met een stroomstootwapen, brak zijn arm en bezeerde zijn been bij de arrestatie. Omdat de man vorig jaar een TIA heeft gehad, te kampen heeft met een lekkende hartklep en een hoge bloeddruk werd de man door de politie naar het ziekenhuis gebracht. Hij is weer thuis, maar heeft nog last van het taseren.

De agenten verwarden de onschuldige man met twee broers, waarvan er één in de flat woont en die al eerder voor overlast hebben gezorgd. Eén van de broers heeft een gebouwverbod, maar was deze nacht toch binnen. De politie verwarde de broer met de man. De politie heeft haar excuses aangeboden. De man en zijn vrouw hebben aangegeven een klacht in te dienen tegen de politie en de Alliantie, de beheerder van de flat, omdat er al meerdere klachten over de broers zijn ingediend. Tevens nemen zij een letselschade advocaat in de arm.

De poliltie in Amersfoort is één van de drie korpsen die momenteel experimenteert met het stroomstootwapen.

Lees ook:
Politie Amersfoort uitgerust met stroomstootwapen

 

Reacties