(Te) veel bazen op het VMBO Trivium College in Amersfoort

Foto:

Op 6 juni 2024 namen ruim 700 kinderen door heel Nederland plaats in de directiestoel tijdens de tiende editie van JINC Baas van Morgen. Tien leerlingen van het VMBO Trivium College in Amersfoort mochten hier ook aan meedoen.

JINC zet zich al twintig jaar in voor gelijke kansen voor alle kinderen en biedt met dit initiatief jongeren uit verschillende achtergronden de unieke kans om voor een dag de leiding te nemen in het Nederlandse bedrijfsleven.  

Start van de dag

In Utrecht en Amersfoort waren er dit jaar 41 bedrijven die meededen. De leerlingen van het VMBO Trivium College zijn naar EDSN, Visma | Raet, Achmea Zeist, BNN VARA, Nobian, Omroep Max, PGGM, Sneleentaxi, Stater en ICM geweest. De leerlingen stond een spannende dag te wachten. Nadat ze, meestal door de baas van het bedrijf zelf, met de bedrijfsauto waren opgehaald, gingen ze naar de ontbijtsessie. In Utrecht vond dit plaats bij Kanaal30, waar 41 bazen en 56 leerlingen deze dag gestart zijn. Deze dag mochten ze even echt aan de top staan. Ze hebben van binnenuit gezien hoe een bedrijf, gemeente, nieuwsmedium of culturele instelling in elkaar steekt. Dit geeft de leerlingen een flinke stoot zelfvertrouwen, een groter netwerk en meer kennis van de arbeidsmarkt.     

Verbinden

JINC Baas van Morgen staat in het teken van het creëren van verbindingen tussen mensen en groepen die elkaar normaal gesproken niet zouden tegenkomen. De uitwisseling biedt alle deelnemers tal van voordelen. Leerlingen krijgen een stem en worden aangemoedigd om oplossingen aan te dragen voor de uitdagingen waar zij voor staan, terwijl bedrijven leren van de kijk van jongeren op zaken.  

Vraagstuk en thema’s

De deelnemende leerlingen zagen niet alleen hoe het er bij een bedrijf aan toe gaat. Naast dat ze werden rondgeleid, gaven ze de bedrijven advies over een onderwerp waar ze aan gewerkt hadden. Zoals: “Hoe kunnen we onze werkomgeving leuker en meer inspirerend maken, zodat werknemers meer plezier in hun werk hebben?” of “Hoe trekken we jong talent aan?” Zelf gaven de leerlingen aan vooral de volgende thema’s te willen behandelen als zij nu de baas zouden zijn: gezondheid, kansengelijkheid, bestaanszekerheid en sociale media.  

Afsluiting

Om half drie kwamen de leerlingen van het VMBO Trivium College, als Baas van Vandaag met hun ‘bazen’ weer naar het VMBO Trivium College, hier vond de afsluiting plaats. Onder het genot van een hapje en alcoholvrij drankje werd nog even nagepraat over de dag. Zowel de leerlingen als de bazen kwamen met positieve verhalen. De leerlingen en medewerkers van het VMBO Trivium College kijken met veel plezier terug op een geslaagde en leerzame dag met heel veel bazen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen